niedziela, 27 lipca 2014

Czosnkowe placki z komosy ryżowej (bezglutenowe)

Składniki:

- 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (około 100g suchej)
- 1/4 szklanki mąki ryżowej
- 1 ugotowany i rozciśnięty ziemniak
- 1 marchewka starta na grubych oczkach
- 1/2 pora drobno posiekanego
- 1-2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
- garść posiekanej świeżej kolendry lub natki pietruszki
- sól pieprz do smaku



Wykonanie:

1. Na patelni rozgrzewamy olej (ja użyłam kokosowego) i podsmażamy pora, marchewkę i czosnek.
2. W misce mieszamy ugotowaną i ostudzoną komosę z rozciśniętym ziemniakiem.
3. Dodajemy składniki z patelni, mąkę, zieleninę, przypraw i wszystko mieszamy.
4. Formujemy małe kotleciki i smażymy z każdej strony aż się zarumienią.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz